Sectoren

AUTOMOTIVE

De overgang naar emissievrije mobiliteit zal wereldwijd een vereiste worden. Deze uitdaging vraagt om technische innovatie, waarbij ook onderwerpen zoals autonoom rijden, de industrie opnieuw vorm geven. De industrie moet daarnaast rekening houden met de toegenomen veiligheids- en milieuwetgeving. In Nederland innoveren zowel het bedrijfsleven als de universiteiten steeds meer gezamenlijk met de autofabrikant, waardoor zij een sterke concurrentiepositie hebben verworven.

HIGHTECH INDUSTRIE

Op het gebied van hoogwaardige producten en complexe productietechnieken, staat Nederland op een toppositie van de wereldranglijst. De HighTech industrie speelt een essentiële rol in het bedenken en realiseren van oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke uitdagingen, in verschillende branches zoals Healthcare, Semiconductor, Metrologie, etc. De Nederlandse bedrijven onderscheiden zich vooral door hun samenwerking met universiteiten, onderzoeksinstellingen en leveranciers. Zo gaan ze maatschappelijke uitdagingen aan met de inzet van technologische toepassingen.

HEALTHCARE

In deze snel veranderende wereld van medische applicaties en diagnostiek, is de noodzaak voor innovatieve oplossingen hoog. Hoe ziet de toekomst van de gezondheidszorg eruit? Met een toenemende vraag naar zorg rondom de patiënt, voortdurende digitale transformatie en hoogstaande medische apparatuur, wordt dit onder andere vormgegeven met the internet of things. De Nederlandse bedrijven onderscheiden zich vooral door hun samenwerking met universiteiten, onderzoeksinstellingen en leveranciers. Zo gaan ze maatschappelijke uitdagingen aan met de inzet van technologische toepassingen.

LUCHT- & RUIMTEVAART

Kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid zijn kritieke waarden voor de lucht- en ruimtevaartindustrie. Ontwikkelings perspectieven in de luchtvaartsector zijn veelbelovend: de komende twintig jaar, zal naar verwachting de wereldwijde vloot verdubbelen en passagiersvervoer groeien met 150%. De luchtvaartindustrie blijft continu zoeken naar nieuwe technieken om brandstof en kosten te besparen om te voldoen aan milieuwetgeving en om winstgevend te zijn. Aan de ene kant gebruikt de industrie materialen die de kracht verbeteren en de dichtheid verminderen en moeten nieuwe productietechnieken of -processen de totale productiekosten verlagen.